در یک کلام، ماه می ۲۰۱۹، ماهی پرفروش بود که با عناوین بزرگ خود توانست بیش از ماه های پیشین سال ۲۰۱۹، خوش بدرخشد. این ماه از جهت دستیابی به رکورد فروش ماهی مشابه در سال گذشته نتوانست موفق شود اما این موضوع را ثابت کرد که چگونه می توان با عرضهی کمیک های مورد انتظار، بازار فروش ماهانه را در دست گرفت.
نکتهی بسیار جالب آمار این ماه را می توان عدم حضور قسمت نهایی رویداد قهرمانان در بحران به قلم تام کینگ دانست که مسلماْ حاشیه های دامن گیر این رویداد و ناراحتی های طرفداران نسبت به پایان آن، می تواند یکی از دلایل بزرگ چنین اتفاقی باشد. همچنین افت فروش رویداد War of the Realms یکی دیگر از نکات بارز و بحث برانگیز این ماه بود.
آمار فروش کمیک بوک
اولین جایگاه لیست پرفروش ها، به کمیکی تعلق دارد که نظرات ضد و نقیضی را از سوی گروه های مختلف دریافت کرده است. قسمت اولِ رویداد جدید انتشارات دی سی، یعنی عنوان DCeased به نویسندگی تام تیلور با وجود این که توانست در نزد منتقدان از همتایان خود بهتر عمل کند اما به دلایل مختلفی نظیر عدم کشش کافی، دیالوگ نویسی بدون تأمل، و همچنین روایت ایدهای تکراری و کلیشهای، مورد انتقاد جمع کثیری از هواداران قدیمی این انتشارات واقع شد. به دور از بحث کیفی، شمارهی اول این رویداد با فروشی بالغ بر ۲۴۲۰۰۰ نسخه، به دومین کمیک پرفروش سال تا به اینجا تبدیل شده و به تجدید چاپ دوم و حتی سوم رسیده است که این رقم برای اثری با این مضمون که در واقعیتی موازی روایت می شود حیرت آور است.
در رتبه دوم این لیست، دهمین قسمت از رویداد ساعت قیامت حضور دارد که از همه نظر، نقش یک بازگشت طوفانی را برای این سری ایفا می کند. این شماره در کنار جلد اول رمان گرافیکی بتمن: آخرین شوالیه روی زمین حتی با وجود تفاوت ۱۰۰ هزار نسخهای خود نسبت به مقام اول، اتفاق شگفت انگیزی را رقم زدند؛ این دو عنوان که در آخرین روز های ماه می (۲۹ می) منتشر شدند توانستند با چنین میزان فروشی، در طی مدتی کوتاه، رتبه های دوم و سوم را تصاحب کنند و این موضوع که کیفیت می تواند سبب کمیت شود را به همگان اثبات کنند.
اما در جایگاه سوم لیست، همانطور که پیش تر گفته شد، نخستین شماره از رمان گرافیکی بتمن: آخرین شوالیه روی زمین به نویسندگی و طراحی زوج منحصر به فرد اسنایدر/کاپولو قرار دارد. این داستان که به گفتهی این دو هنرمند آخرین اثرشان برای شخصیت بتمن خواهد بود، به حدی مورد انتظار و موفق واقع شده که حتی پیش فروش های آن نیز به نوبت دوم رسیده است و تریلر رسمی این عنوان در کانال یوتیوب انتشارات دی سی حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار بار دیده شده که در نوع خود یک رکورد محسوب می شود.
بالاخره در چهارمین رتبه، شاهد عنوانی از انتشارات مارول هستیم. قسمت اول سری جدید Savage Avengers به نویسندگی جری دوگان و طراحی مایک دئوداتو جونیور با آن ترکیب استثنایی خود سعی در ارائهی داستانی با فرم تیمی از شخصیت های ضد و نقیض مارول را دارد. با توجه به شخصیت های حاضر در این عنوان و میزان انتظاراتی که طرفداران از این سری دارند برخلاف رویداد نبرد قلمروها به نظر نمی آید ماه می به منزلهی پایان راه این سری باشد.
در ادامه طبق رسم چند ماه اخیر، شاهد حضور عنوان محبوب و تحسین شدهی بتمنی که می خندد هستیم. قسمت پنجم این مینی سری به نویسندگی اسکات اسنایدر و طراحی جاک، طبق همان رویهی پیشین به مسیر صعودی خود ادامه می دهد و با هر شماره، خود را به سطح بالاتری از کیفیت می رساند.
در دو بخش بعدی شاهد دو عنوان مارولی دیگر هستیم. قسمت ۲۱ از سری The Amazing Spider-Man و همچنین قسمت ۱۷ سری محبوب و تحسین شدهی Immortal Hulk که به ترتیب در جایگاه ششم و هفتم قرار دارند. همچنین به دنبال این دو، باری دیگر دو شماره پیاپی از سری بتمنِ تام کینگ نیز در لیست حاضر هستند.
در جایگاه دهم لیست، باری دیگر سری The Amazing Spider-Man به قلم نیک اسپنسر را مشاهده می کنیم که طبق معمول همانند برخی سری های دیگر، عنوانی ثابت در لیست پرفروش های ماه به حساب می آید.
آمار فروش گرافیک ناول
در بخش رمان های گرافیکی و نسخه های جلدسخت، شاهد عنوانی از زیرمجموعهی DC Ink هستیم. رمان گرافیکی Under the Moon: A Catwoman Tale به نویسندگی لورن مایرکل و طراحی آیزاک گودهارت یکی دیگر از آن عناوینی به شمار می رود که در راستای سیاست های جدید انتشارات دی سی مبنی بر حضور هنرمندان جدید و جذب مخاطبان ناآشنا با دنیای کمیک، شکل گرفته است.
در دومین بخش از لیست، همانند ماه گذشته، جلد اول سری Umbrella Academy به نویسندگی جرارد وی را مشاهده می کنیم. اما در ادامه، شاهد نسخهی جلد سخت سری جدید انتشارات ایمیج، به نام Middlewest هستیم. این سری به نویسندگی اسکاتی یانگ، یکی از عناوین نسبتاً تازه و تحسین شدهی این انتشارات به شمار می رود.
در قسمت های بعدی لیست، باری دیگر شاهد حضور جمعی از عناوین انتشارات دی سی، مارول، ایمیج و البته دارک هورس هستیم و بدین صورت پروندهی پرفروش ترین عناوین ماه می ۲۰۱۹ خاتمه می یابد.
شایان ذکر است که انتشارات مارول نسبت به ماه می سال گذشته، با اضافه کردن ۲۶ عنوان جدید به لیست انتشار خود، حدود ۱۱۸ کمیک و در مجموع ۱۵۴ عنوان را به مخاطبان عرضه کرده است و سهم عمده ۳۹٫۷۵ درصدی این ماه را در اختیار دارد. انتشارات دی سی با اندکی تفاوت، با انتشار ۹۶ عنوان، سهم ۳۸٫۵۸ درصدی فروش عمدهی این ماه را تصاحب کرده است و همچنین میزان چاپ مجدد عناوین این انتشارات به خاطر استقبال مخاطبین، در ماه جاری، رشد بالایی داشته است. در ادامه نیز انتشارات ایمیج با ارائهی ۳۸ کمیک، افت فاحشی را در مواجهه با ماهی مشابه در سال گذشته تجربه کرده است، زیرا در ماه می ۲۰۱۸ این انتشارات ۶۵ کمیک جدید را در کارنامه خود ثبت کرده بود.
همانطور که پیش تر گفته شد با وجود این که ماه می، یک اتفاق خوب در بحث فروشِ کمیک بوک به شمار می رود اما احتمالاً در ماه های آینده شاهد وضعیتی مشابه با این ماه نخواهیم بود، زیرا نزدیک شدن به فصل تابستان و قدرت نمایی عناوین جدید، خبر از فرا رسیدن موقعیتی بهتر را نسبت به ماه مذکور می دهند و همانند پیشرفت این ماه نسبت به ماه های پیشین، پیشروی ماه های آینده در زمینه فروش و کیفیت امری روشن به نظر می رسد.