مون نایت برای تازه‌کارها | از کجا شروع به خواندن کنیم؟

یک ضرب‌المثل قدیمی در دنیای کمیک وجود دارد که می‌گوید هر شماره از یک کمیک، حداقل برای یک خواننده، به‌عنوان اولین تجربه‌ی کمیک‌خوانی‌اش به‌حساب می‌آید. اما همه‌ی کمیک‌بوک‌ها به‌خوبی به چنین هدفی عمل نمی‌کنند. اگر شما هنوز با کمیک‌های ابرقهرمانان آشنایی ندارید، این می‌تواند برایتان خیلی سخت به‌نظر برسد که بدانید از کجا شروع به خواندن کنید. مواجه شدن با یک رسانه‌ی ناآشنا مثل کمیک‌بوک می‌تواند به‌اندازه‌ی کافی چالش‌برانگیز باشد؛ آن هم بدون توجه به تاریخچه و پیچیدگی‌هایی که از چندین دهه داستان‌سرایی تکامل یافته است. اینجاست که ما برای کمک وارد می‌شویم. ما می‌دانیم که تعداد زیادی از طرفدارانِ تازه برای اولین‌بار کمیک‌ها را به‌خاطر وجود فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیونی جدیدی که امروزه تولید می‌شوند، کشف کرده‌اند. پیدا کردن اولین شماره‌ی مناسب می‌تواند باعث ایجاد تفاوت بین تبدیل شدن به یک خواننده‌ی مادام‌العمر و یا تماشاچی لایواکشن‌های اقتباسی بشود، بنابراین منطقی است که یک راهنمای جامع داشته باشید که بهتان بگوید کدام کمیک‌های هر ابرقهرمان یا شرور ارزش خواندن دارند. این مقاله همان راهنما است.

نزدیک دو سال پیش بود که دیزنی در مراسم D23 Expo اعلام کرد که قرار است اقتباسی تلویزیونی از شخصیت «مون نایت» را برای اولین‌بار در سرویس استریم دیزنی پلاس به‌تصویر بکشد. این کاراکتر در گذشته به‌عنوان «بتمنِ» دنیای مارول توصیف شده است که می‌بایست مورد توجه بسیاری از خوانندگان ناآشنا با کمیک‌ها قرار بگیرد. بنابراین اگر به‌دنبال مطالعه‌ی بیشتر درباره‌ی مون نایت قبل از شروع سریالش می‌باشید، این‌ها کمیک‌هایی هستند که ما پیشنهاد می‌کنیم برای آغاز مطالعه نمایید.


از کجا شروع کنیم؟

آرک داستانی From the Dead از سری کمیک مون نایت یکی از بهترین مقدمه‌ها برای مون نایت و کمیک‌های مدرن می‌باشد. این مجموعه‌ شامل شش شماره است که توسط «وارن ‌الیس» نوشته شده و «دکلن ‌شلوی» آن را طراحی کرده و همین‌طور، هردوی آن‌ها به‌خوبی مورد احترام و ستایش طرفداران ابرقهرمانان و منتقدان دنیای کمیک واقع شده‌اند. اگر شما این مجموعه را به‌عنوان نقطه‌ی شروع انتخاب کنید، تنها چیزی که جا می‌اندازید خلاصه‌ای از داستان منشأ مون نایت است که می‌شود در مطلبی مثل همین مقاله به راحتی آن را بیان کرد: مون نایت فردیست به‌نام «مارک اسپکتر»؛ مزدوری سابق که به‌خاطر اعتراض به اعمال وحشتناک افرادی که او را استخدام کرده‌اند، در آفریقا به قتل می‌رسد. بعدها، او توسط خدای فراموش‌شده‌ی مصر باستان که «خونسو» نام دارد، زنده می‌شود. خونسو کسی است که از مسافرانِ شب محافظت می‌کند. در این راستا، مارک هویت مون نایت را همراه با چندین شخصیت جدید فرا می‌گیرد تا با استفاده از آموزش‌های رزمی و تجهیزات بسیار پیشرفته‌ به‌دنبال عدالت باشد.

وقتی شما به این اندازه بدانید، به راحتی می‌توانید به سراغ شش داستان منحصربه‌فردی که در این جلد جمع‌آوری شده‌اند، بروید. هر یک از آن‌ها سبک متفاوتی از ماجراجویی را ارائه می‌دهند، از ماوراءطبیعی گرفته تا نبردهای نیروی ویژه؛ اما همه‌ی آن‌ها چیزی را به‌تصویر می‌کشند که مون نایت را به یک ابرقهرمان بزرگ تبدیل می‌کند. همچنین اکثر این داستان‌ها با نمایش یک موتیف بصری که در جاهایی همانند سینما یا کتاب‌های نثرمحور قابلِ به‌کارگیری نیست، موارد خاص‌کننده‌ی مدیوم کمیک را به تماشا می‌گذارند. اگر از جلد From the Dead شروع به خواندن می‌کنید، به‌یاد داشته باشید که این شش شماره تمام چیزی است که الیس و شلوی برای شخصیت مون نایت خلق کرده‌اند. شماره‌ها و کالکشن‌های بعدیِ این عنوان چه از نظر طراحی و چه لحن بسیار متفاوت می‌باشند، بنابراین ادامه دادن این سری کمیک با خواندن آن‌ها لزوماً انتخاب منطقی‌ای نیست.


تاریخچه را از کجا بیابیم؟

مون نایت اولین‌بار در اواخر دهه‌ی ۷۰ میلادی ظاهر شد و تا سال ۱۹۸۰ در سری کمیک مختص به خود حضور پیدا نکرد. کمیک‌های این دوره لزوماً نقطه‌ی شروع مناسبی برای خواننده‌های جدید نیستند، آن‌ها معمولاً داستان‌سرایی و سبک هنری‌‌ای که مربوط به دوره‌ی زمانی خودشان است را به‌نمایش می‌گذارند و برای امروزی‌ها، مقداری قدیمی به‌حساب می‌آیند. با این وجود، کمیک‌های بسیار خوبی در بین اولین حضور‌های مون نایت یافت می‌شود. حتی در این راستا، انتشارات مارول یک مجموعه‌ی Epic Collection تقریباً جدید منتشر نموده که در آن، کمیک‌های کلاسیک مون نایت با یک ترتیب زمانی گردآوری شده‌اند.

اولین جلد این کالکشن Bad Moon Rising نام دارد که اساساً به دو قسمت تقسیم می‌شود. نیمه‌ی اول این مجموعه‌ی عظیمِ ۴۸۲ صفحه‌ای از نخستین حضورهای مون نایت به‌عنوان مهمان در سری کمیک دیگر کاراکترها تشکیل شده است. کیفیت کلی این کالکشن دچار نوسان است، اما شامل برخی از برجسته‌ترین هنرمندان آن دوران می‌شود؛ از جمله «مایک زک» و «کیث گیفن». اگر به‌دنبال این هستید که بدانید کمیک‌های ابرقهرمانی در این دوران چگونه بودند، این نیمه‌ی اول به خوبی نشانتان می‌دهد.

نیمه‌ی بعدی این کالکشن بر روی اولین داستان‌هایی متمرکز شده است که مون نایت را به‌عنوان قهرمان اصلی در سری‌هایی چون Moon Knight و Hulk Magazine معرفی کرده‌اند. داستان‌های نیمه‌ی دوم بحث منشأ مون نایت را مطرح می‌کنند و شرایط را برای حضورهای بعدی این کاراکتر فراهم می‌سازند. آن‌ها همچنین شامل برخی از طراحی‌های ابتدایی «بیل سینکویچِ» افسانه‌ای در دوران شروع کارش می‌باشند که همانجا نوید یک آینده‌ی درخشان برای او را می‌دهند. بیشتر ماجراجویی‌های دنباله‌دارِ شخصیت مون نایت در جلدهای بعدی با نام‌های Shadows of the Moon و Final Rest جمع‌آورده شده‌اند که می‌توان آن‌ها را به‌خاطر محتوا و سبک ثابتی که دارند، به‌تنهایی خواند. قبل از مطالعه‌ی این عناوین حتماً به برخی از صفحات نمونه‌ی آن‌ها نگاه بیاندازید، چون بین سلیقه‌ی هر یک از خواننده‌ها تفاوت بسیار زیادی وجود دارد.


دیگر در کجا سرک بکشیم؟

اگر آرک داستانی From the Dead برای شما جذابیتی ندارد و دنبال این نیستید که از ابتدا شروع کنید، تعدادی از کالکشن‌های مون نایت وجود دارند که ممکن است گزینه‌ی بهتری برای شما باشند و از طرف دیگر، موانع زیادی برای مخاطب جدید دنیای کمیک نمی‌تراشند. مون نایت به قلم «برایان مایکل بندیس» و «الکس مالیو» نسخه‌ای از داستان را ارائه می‌دهد که تاکیدش بر روی نحوه‌ی تعامل این کاراکتر با دیگر ابرقهرمانان مارول می‌باشد. در داستان‌های خلق شده توسط این زوج، شخصیت‌های محبوبی چون «اسپایدرمن» و «ولورین» جایگزین شخصیت‌های ذهنی مارک اسپکتر می‌شوند (مارک از بیماری اختلال تجزیه هویت رنج می‌برد) و تاریخ کمیک‌های مارول مورد تاکید بیشتری قرار می‌گیرد. در طرف دیگر، سری کمیک مون نایت به قلم «جف لمیر» و «گرگ اسمال‌وود» مجموعه‌ای است برای خوانندگانی که به‌دنبال عجیب‌ترین نسخه‌ی موجود از این کاراکتر می‌باشند که به واضح‌ترین سبک ممکن بیان شده باشد. این کمیک که از سال ۲۰۱۶ شروع به انتشار کرد، روایت‌های متعددی را بر اساس شخصیت‌های متعددِ مون نایت بیان می‌کند که هرکدامشان در درون خود معنا پیدا می‌کنند؛ حتی اگر داستانِ کلی به‌صورت یک اثر معماییِ روانشناسانه بیان شود که نیازمند کمی صبر و حوصله است.

هرکدام از این مجموعه‌ها بخش ابتدایی یک داستان بزرگ‌تر هستند. با این حال، تا وقتی که مطمئن شوید چیزی که می‌خوانید را دوست دارید، نیازی به خواندن جلدهای بعدی نیست. بعد از اینکه شما جلد اول هرکدام از این عناوین را خواندید، جلدهای بعدی به وضوح با شماره‌ی جلد و نام خالقینش بر روی کاور، مشخص شده‌اند و می‌توانید به سادگی آن‌ها را پیدا کنید.

منبع ComicBook
3 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments